Vinkkejä uusille

Kevätkauden alkaessa lienee jälleen uusia mukaan tulevia ja usein ennen treeneihin tuloa mielessä pyörii samantyyppisiä asioita. Tämän takia päätin koota muutaman yleisimmän kysymyksen tänne sivustolle 🙂 

Yleisvinkkinä: Tunneille kannattaa ottaa mukaan vesipullo ja ehkä jotkut voivat kaivata varasukkia ja -paitaa lähtiessä. Jos hikoilee kovasti, myös pieni pyyhe voi olla mukava lisä tanssilaukussa. 

*  Voinko tulla tunneille vaikken osaa vielä tanssiaskeltakaan?

– Tietenkin! Meillä opetus aloitetaan pääasiassa ihan perusteista ja tunneilla edetään ryhmälle sopivalla vauhdilla. Alkuun riittää kun löytää oikeaan osoitteeseen, sen jälkeen kaikki käydään yhdessä läpi kyllä 🙂 Treenilistalle on merkitty mikäli jollakin kerralla on muuta kuin alkeisopetusta. 

* Mitä laitan päälle tunneille? 

– Treeneissä käydään hyvin erilaisissa vaatteissa, osa tykkää treenata urheiluvaatteissa ja osa pukeutuu vähän paremmin tanssitunneillekin. Päälle on hyvä laittaa siistit vaatteet, joissa itsellä on mukava olla ja liikkua. Kengiksi kannattaa valita tutut kengät, joilla on kiva olla ja harrastaa. Korkokenkiä ei juurikaan käytetä tanssitunneilla, mutta jos olet tottunut niihin, nekin ovat aivan hyvä vaihtoehto.

* Voiko tunneille tulla yksin vai tarvinko oman parin?

– Tunneille voi hyvin tulla yksin, kaksin tai isommalla porukallakin, ihan mikä tuntuu kivalta. Tanssitunneilla vaihdetaan aktiivisesti tanssiparia, jotta kaikki pääsevät tanssimaan ja opitaan viemään/seuraamaan. Tanssiparin vaihtaminen ei toki ole pakollista, mutta sitä suositellaan.

* Jännittää, uskallanko tulla tunneille?

– Ihan varmasti uskallat! Meillä käy treeneissä kivoja ihmisiä ja porukkaan pääsee mukaan heti 🙂 Aivan ensimmäisiä tanssiaskelia ottavia on lähes viikottain tunneilla mukana ja kaikki otetaan avosylin vastaan. Hyvässä muistissa on itelläkin vielä ekan tanssitunnin jännitys, mutta se karsiutu nopeasti kun alettiin liikkumaan. Jos jänskättää hirmuisesti, mulla voi aina soittaa ja kysyä lisävinkkejä, sekin auttaa monesti kun on ees jonkun kanssa vähän jutellu tulosta etukäteen 🙂 Mun tiedot löydät yhteystiedoista.


Helena 7.1.2020

Meiän tanssitunneilla opetellaan tanssia välillä eri tavalla, tässä kuva sambatunnin nyrkkeilyhetkestä.